NDDHO18 terugblik: Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

Volgende editie: 24 mei 2019 bij AVANS in Den Bosch

31 mei 2018

Afgelopen vrijdag 25 mei was de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs bij de Technische Universiteit Eindhoven. Thema dit jaar was: Duurzaam.Verbindend.Circulair. Ook werd de winnaar van de SustainaBul 2018 bekend gemaakt. Dagvoorzitter was Anwar Osseyran.

Winnaar SustainaBul

De titel voor duurzaamste onderwijsinstelling in Nederland ging naar de Technische Universiteit Eindoven die hiermee Wageningen University van de eerste plek stootte. Hogeschool Van Hall Larenstein ging er vandoor met de titel beste duurzaamste hogeschool in Nederland. Deze ‘SustainaBul’  wordt georganiseerd en uitgereikt dor het landelijk studentennetwerk Morgen.
 

Uitslag Sustainabul

Groot aanbod en ‘circulaire’ lunch

De meer dan 300 aangemelde deelnemers konden door de strubbelingen met de NS niet allemaal aanwezig zijn. Toch opende Jo van Ham, lid van het College van Bestuur van de TU/e, na een iets verlate start en voor een goed gevulde zaal de Nationale Dag voor de Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs met een inspirerende presentatie waarin hij het belang van duurzaamheid voor zijn instelling onderstreepte. Over de hele dag waren er ruim 34 presentaties, 2 rondleidingen, 11 partijen die zich presenteerden op de markt, posterpresentaties en een heerlijke vegan lunch met vega opties. Tijdens de borrel werden zelfs hapjes geserveerd gemaakt van left overs van de lunch.

 

Nieuw programmaonderdeel

In het plenaire deel waren er voor het eerst 7 minutes sessies geprogrammeerd. Sprekers kregen in totaal 7 minuten de tijd om inspirerende presentatie te geven rondom het thema Circulariteit. De spreker werd door middel van pianospel geholpen om binnen de 7 minuten het verhaal af te ronden.

 

Presentaties & Sfeerimpressie

Er waren vele break out sessies met uiteenlopende onderwerpen zoals Living Labs tot aan Blockchain, e-waste en duurzame energietransities. Zoals ieder jaar zijn alle presentaties ook online beschikbaar. Zo kun je rustig alle sheets nog even doorlopen. Daarnaast staat er een sfeerimpressie online met aantal interessante quotes en beeldmateriaal.

 
NDDHO19
Volgend jaar vindt de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs plaats op 24 mei bij Avans hogeschool in Den Bosch.