Geschiedenis

Hoe is de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs ontstaan?

De Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs bestaat nu 5 jaar, maar dit event zag het levenslicht al veel eerder, al in de jaren 90! Alleen dan in een andere vorm.  Wist je namelijk dat de eerste Duurzaam Hoger Onderwijs dag plaatsvond op 8 december in 1998? Toen werd het georganiseerd door DHO (Duurzaam Hoger Onderwijs) en ging het om duurzaamheid in de breedste zin van het woord. DHO organiseerde het event t/m 2009. Waar DHO het event eerst alleen organiseerde, kwam daar in 2010 verandering in.

Gezamenlijk event

SURF, Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland en DHO sloegen toen de handen ineen en organiseerden op 25 november 2010 het eerste Symposium Groene IT.  Wegens groot succes werd het een jaarlijks terugkerend event. In 2014 kwam daar de uitreiking van de SustainaBul bij en in plaats van in januari verplaatste het event zich naar mei.

De eerste NDDHO

In de editie 2015 werd de programmacommissie uitgebreid met de bestuursleden van Studenten voor Morgen. Op deze wijze werd de organisatie ook vanuit studenten geborgd. Vanaf 2015 veranderde de naam van Symposium Groene IT & uitreiking SustainaBul naar de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs.