Sprekers track 5

De sprekers van track 5

Sessie 5.1.

Marleen Janssen Groesbeek

Marleen Janssen Groesbeek 

Marleen Janssen Groesbeek is Lector Sustainable Finance & Accounting bij Avans Hogeschool in Breda. Haar onderzoek spitst zich toe op integrated reporting, het beprijzen van externalities en alternatieve financieringsvormen. Voordat Marleen meer dan vier jaar geleden lector werd was ze Sustainability manager bij DSM en daarvoor beleidsmedewerker duurzaamheid bij Eumedion, (de governance koepel van vermogensbeheerders). Van 1990 tot 2010 was ze redacteur bij het Financieel Dagblad.

Sessie 5.1.

Gerard de Korte

Gerard de Korte

Gerard de Korte is bisschop van het bisdom Den Bosch. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij ging na zijn afstuderen theologie te studeren. Hij haalde zijn doctoraal in 1980. In 1994 promoveerde hij tot doctor in de theologie met het proefschrift Pastoraat van de verzoening. Mogelijkheden en grenzen van de theologie van het woord, in het bijzonder van Eduard Thurneysen, voor het katholiek pastoraat.

 

Sessie 5.2.

Christian Scheres

Christian Scheres

Christian Scheres is zelfstandig communicatiestrateeg, procesbegeleider en trainer. Zij woont in ’s-Hertogenbosch en is communicatiestrateeg voor het programma duurzaamheid van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Christian is gespecialiseerd in communicatie gericht op gedragsverandering en op zoek naar nieuwe en leuke manieren om de mensen van ’s-Hertogenbosch bewust te maken van mogelijkheden om meer duurzaam te gaan leven.

5.2.

Edwin de Kinderen

Edwin de Kinderen

Edwin de Kinderen is contractbeheerder binnen facilitaire zaken bij Weener XL Werk en inkomen, onderdeel van gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij woont in Vught en is naast adviseur ook Ynnovator. Edwin is gespecialiseerd in het begeleiden van creatieve Ynnovate-sessies voor diverse processen en opdrachten. Voor het thema Duurzaamheid heeft hij al meerdere sessies begeleid en wil graag nog meer mensen betrekken bij dit belangrijke thema in ‘s-Hertogenbosch.

Sessie 5.3.

Joost de Kluijver

Joost de Kluijver 

Als oprichter van Closing the Loop (CTL) werkt Joost de Kluijver aan ‘circulaire IT’. Zijn bedrijf compenseert de grondstof-footprint van een telefoon, net zoals CO2 gecompenseerd kan worden. Dit gebeurt door CTLs One for One dienst: ter ‘compensatie’ van een nieuwe telefoon van een klant, zorgt CTL voor de recycling van een defecte Afrikaanse mobiele telefoon.

5.3. Aan de slag met Circulaire ICT

Bas Kreukniet

Bas Kreukniet

Bas Kreukniet is sinds 2018 werkzaam bij SURFsara als Senior Netwerkspecialist. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor de ondersteuning van albino's in Tanzania, onder andere door het regelen van zonnebrand en andere zonbeschermende middelen.